Χειροποίητο μουσικό όργανο

 

Το χειροποίητο μουσικό όργανο, είναι κομμάτι μοναδικό και αυτός που το έχει καταλαβαίνει την ζωή και την αξία του. Έχει κατασκευαστεί στις δικές του ανάγκες και αυτό το χαρακτηριστικό, δίνει μία σχέση μοναδική, μεταξύ μουσικού και οργάνου, μία σχέση που πάντα υπήρχε στη ζωή του μουσικού. Καταλαβαίνει την αξία του, όταν το βλέπει να κατασκευάζεται στις δικές του προσωπικές ανάγκες και έχει συχνή επαφή με τον άνθρωπο που το κατασκευάζει.

Τα μουσικά όργανα πρέπει να συνδυάζουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να έχουν ευχάριστο ήχο να αντέχουν στο χρόνο και να είναι εμφανισιακά όμορφα.


Σεβόμαστε το μουσικό που θα παραγγείλει ένα καινούργιο μουσικό όργανο η θα μας εμπιστευτεί, να συντηρήσουμε και να επισκευάσουμε, το παλιό μουσικό όργανό του.


Γίνεται πολύς λόγος για το είδος του βερνικιού που περνάμε στα μουσικά όργανα. Δηλαδή βερνίκι πιστολιού η χειρόλουστρα(γομαλάκας). Το ιδανικό θα ήταν να γίνετε με βερνίκι μπάλας.            


Eπειδή όμως το καλοκαίρι με τον ιδρώτα το βερνίκι ξεθωριάζει για να προστατέψουμε τα όργανα συμβιβαζόμαστε με βερνίκι πιστολιού.

Για να πετύχουμε ένα άριστο ηχητικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να γίνει ένας συντονισμός πολλών πραγμάτων.


Ας ξεκινήσουμε με τη σωστή επιλογή του ξύλου, πολλές φορές πρέπει ο ίδιος ο οργανοποιός να ψάξει αρκετό χρόνο μέχρι να βρεί το κατάλληλο ξύλο για το όργανο. Θα κοιτάξει για τη σκληρότητα των νερών (βέννες) σε σχέσει με την παλαιότητα του ξύλου.


Η σωστή διαμόρφωση και τοποθέτηση εσωτερικού οπλισμού (καμαριών) και τέλος  η γνώση του οργανοποιού για την κατασκευή του μουσικού οργάνου.


Write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good

Κατασκευή μουσικού οργάνου

  • Product Code:Κατασκευή μουσικού οργάνου
  • Availability:Pre-Order
  • 0.00€

  • Ex Tax:0.00€